HET PROBLEEM IN DE KOFFIE INDUSTRIE

Machtsongelijkheid, negatieve externe effecten en groeiende ongelijkheid tussen de rijkste en armste landen ter wereld. 

Hoe koopt men nu zijn koffie?

Op dit moment, koopt men koffiebonen van een handjevol grote multinationals. Hiermee verdwijnt 90% van de totale koffie waarde in de zakken van degene die dat eigenlijk niet verdienen. Met als gevolg dat de koffieboeren achter blijven met slechts 10% van de waarde. Waarde waar niets ‘toegevoegd’ aan is – slechts 2% is toegevoegde waarde bron voor ontwikkeling en winst! Wij mogen dan ondernemers zijn, maar deze disbalans is op geen enkele manier te rechtvaardigen! Vandaar Moyee.

Caffeepress

Wat is FairChain koffie?

FairChain = Fairtrade 2.0. De koffieboeren krijgen hierbij niet alleen een betere prijs voor hun bonen, de bonen worden ook gebrand in het land van herkomst. Hierdoor blijft 50% waarde achter, in plaats van de huidige 10% (waarvan slechts 2% toegevoegde waarde). Radicale verandering noemen wij dat!
Waar kan ik FairChain koffie bestellen?

World’s First FairChain coffee is te kopen en online te bestellen bij Moyee Coffee! Moyee verkoopt Radically Good Coffee. Dat betekent lekkere koffie van premium kwaliteit én met radicale impact!

“Market forces and capitalism by themselves aren't sufficient to ensure the common good and to limit the concentration of wealth at levels that are compatible with democratic ideals”.
Thomas Piketty
Economist

DE OPLOSSING?

We zouden niet over het probleem schrijven als we geen oplossing hadden. Wil je zien wat je kunt doen? Klik op onderstaande knop en lees verder op onze website!